Binnenkijken

Corneel Visser is de directeur van De Sjofar

Onze groepen:

groep 1/2A juf Esther K en juf Wietske
groep 1/2B juf Juul en juf Wilma
groep 1/2C juf Ingeborg en juf Wilma
groep 3 juf Sylvia en juf Jantina
groep 3/4 juf Adriana en juf Sandra
groep 4 juf Simone, juf Dieuwke en juf Ria
 groep 5  juf Clariska en juf Sanne
groep 5/6 juf Corien en juf Marian
groep 6 juf Agnes en juf Karoline
groep 7 juf Christina en juf Aaf
groep 7/8 juf Susanne en juf Hannah
groep 8 juf Esther P en juf Susanne

Het team

De directeur van de school is Corneel Visser. Sandra Pilon en Marian Voorberg zijn de intern begeleiders van de school. Ria van Geerenstein is unitleider van de onderbouw en we hebben een vacature voor unitleider bovenbouw.  Ellen van Dronkelaar geeft op vrijdagmorgen textiele werkvormen aan groep 4, op vrijdagmiddag geeft ze handvaardigheid bij het Atelier. Jesse Terpstra is de vakleerkracht gym, op dinsdag en donderdag geeft hij de gymlessen.

Atelier

Elke vrijdagmiddag verandert De Sjofar in een echt Atelier. Leerlingen van groep 5 t/m groep 8 werken groepsdoorbrekend. In hun Ateliergroep doen de kinderen verschillende activiteiten bijvoorbeeld schilderen, muziek maken, tekenen, computeren en knutselen.

 

 

 

De Plusgroep

Op de Sjofar hebben we op dit moment vier plusgroepen: Plusgroep 3/4, plusgroep 5, plusgroep 6 en plusgroep 7

Elke maandag is het plusgroependag. We filosoferen samen, we werken aan verschillende opdrachten en regelmatig maken we een Grej of the Day.
De Plusgroep 6 heeft hard gewerkt aan een StopMotion filmpje. Harry en Harrie gaan op wereldreis. Ze beleven allerlei avonturen in verschillende landen. Klik hier om het filmpje te bekijken. 

Het leerlingpanel

Op De Sjofar hebben we een leerlingpanel. In het leerlingpanel zitten zes kinderen uit groep 7 en groep 8. In het leerlingpanel overleggen we over verschillende zaken die met school te maken hebben: buitenspelen op een schoon veld, welke buitenspeelmaterialen schaffen we aan van de Doekoe munten, hoe moet onze nieuwe taalmethode eruit zien en nog veel meer. Het leerlingpanel zit boordevol mooie plannen!

Schaakclub De Sjofar

Schaakclub De Sjofar heeft sinds kort een eigen website. Daar vindt u nog veel meer informatie over het schaken op De Sjofar. Klik HIER om naar de website te gaan.

Iedere maandagavond is het van half zeven tot acht uur druk op De Sjofar. Leerlingen krijgen van ouders en oud-leerlingen les in schaken. Schaken is goed voor de ontwikkeling van logisch denken, maar vooral spelen de meeste schakers voor de gezelligheid.

De les duurt een half uurtje en daarna volgt er een onderlinge competitie. De uitslagen worden verzameld en verwerkt tot de wekelijkse stand.                     

De school behoort tot één van de grotere schaakclubs in Nederland.

 

Monument

Groep 7 en 8 hebben het monument op de Joodse begraafplaats aan de Arnhemseweg in Apeldoorn  geadopteerd. Wij zorgen voor het monument en woensdag 13 april om 10.30 uur is de herdenking bij het monument op de Joodse begraafplaats. Voor meer informatie over het monument KLIK HIER

 

 

 

 

Sport

Op De Sjofar doen we mee met verschillende sportactiviteiten zoals De Matencup, het Schoolvoetbaltoernooi voor de kinderen van groep 3/4, groep 5/6 en 7/8, de Scholierencross en de Avondvierdaagse.
De Scholierencross is zaterdag 16 maart en wij lopen mee met de Avondvierdaagse in Beekbergen 14 - 17 mei. Daarnaast kunnen leerlingen van groep 4 t/m groep 8 meedoen aan Sport van de Maand, een mooie gelegenheid om vrijblijvend met verschillende sporten kennis te maken. Klik hier voor meer informatie over Sport van de Maand.