Wat mag je van PCBO scholen verwachten?

PCBO De Sjofar is één van de 27 christelijke basisscholen van de stichting Protestants Christelijk Basisonderwijs (PCBO) Apeldoorn. De scholen geven gezamenlijk les aan ruim 5600 kinderen en bestaat uit ongeveer 550 onderwijs- en ondersteunende professionals. De Raad van Bestuur bestaat uit twee personen, de Raad van Toezicht uit zes personen. De basisscholen worden door een stafbureau ondersteunt op gebied van Facilitair, ICT, Onderwijskwaliteit, HR en Marketing- en Communicatie. Door deze manier van organiseren zetten we een professionele onderwijsorganisatie neer.

Ruimte voor groei Ruimte voor groei is het motto van PCBO Apeldoorn. Want de basisschool is niet zomaar een schoolperiode. Het is de tijd waar je als kind de basis krijgt voor de rest van je leven. Hoe je leert. Hoe je denkt. Hoe je speelt. Je talenten ontdekt. Waar je les krijgt van bevlogen mensen. Waar je groeit!

Wij werken samen met kinderen en ouders om het beste in hen naar boven te halen. Iedere PCBO-school doet dat vanuit zijn eigen karakter en zijn eigen identiteit. Er is daarom altijd een school die bij u en uw kind past. Dat is onze kracht. Onze normen en waarden worden gevormd door het christelijke geloof. Ieder kind is welkom ongeacht zijn of haar achtergrond. Lees alles over PCBO Apeldoorn op www.pcboapeldoorn.nl

De PCBO scholen hebben veel overeenkomsten. Essentieel is dat je kind centraal staat. Je kind wordt herkend en erkend. Je kind wordt gezien, zoals het is met al zijn talenten, zijn gedachten, gevoelens en gedrag. Hoe we daar concreet mee omgaan, kun je hieronder lezen. We geven uitleg over onze werkwijze aan de hand van onderwerpen die jij als ouder belangrijk vindt.