Binnenkijken

Dit zijn de groepen van De Sjofar De Maten met hun meesters en juffen

Groep 1/2A   juf Lowieke en juf Ria
Groep 1/2B   juf Wilma en juf Erika
Groep 1/2C   juf Juul en juf Simone
Groep 3A      juf Géke en juf Judith
Groep 3B      juf Adriana en juf Simone
Groep   4      juf Friega en juf Jantina
Groep 4/5     juf Agnes en juf Sandra
Groep   5      juf Corien en juf Dieuwke
Groep 6A      juf Christina en juf Karoline
Groep 6B      juf Susanne en meester Bas
Groep   7      juf Marian en juf Hannah
Groep 8A      meester Alex en juf Corianne
Groep 8B      juf Esther en juf Corianne

 

Het team

Juf Suze de Vries is de directeur van de school en werkt op dinsdag tot en met vrijdag. Juf Sandra Pilon en juf Marian Voorberg zijn de intern begeleiders van de school. Juf Ria van Geerenstein is unitleider van de onderbouw en juf Corianne Scheltens is unitleider van de bovenbouw. Juf Ellen van Dronkelaar geeft op vrijdagmorgen textiele werkvormen aan groep 4, op vrijdagmiddag geeft ze handvaardigheid bij het Atelier. Juf Jeannette van der Kolk doet een deel van de administratie.

Atelier

Elke vrijdagmiddag verandert De Sjofar in een echt Atelier. Leerlingen van groep 5 t/m groep 8 werken groepsdoorbrekend. In hun Ateliergroep doen de kinderen verschillende activiteiten bijvoorbeeld schilderen, muziek maken, tekenen, computeren en knutselen.

 

 

 

De Plusgroep

Op de Sjofar hebben wij twee plusgroepen: een plusgroep voor leerlingen uit de Middenbouw en een plusgroep voor leerlingen uit de Bovenbouw. Elke week komen we bij elkaar om te delen, te filosoferen, om samen op onderzoek te gaan en om samen te spelen.

Het leerlingpanel

Op De Sjofar hebben we een leerlingpanel. In het leerlingpanel zitten zes kinderen uit groep 7 en groep 8. In het leerlingpanel overleggen we over verschillende zaken die met school te maken hebben: buitenspelen op een schoon veld, welke buitenspeelmaterialen schaffen we aan van de Doekoe munten, hoe moet onze nieuwe taalmethode eruit zien en nog veel meer. Het leerlingpanel zit boordevol mooie plannen!

Schaakclub De Sjofar

Schaakclub De Sjofar heeft sinds kort een eigen website. Daar vindt u nog veel meer informatie over het schaken op De Sjofar. Klik HIER om naar de website te gaan.

Iedere maandagavond is het van half zeven tot acht uur druk op De Sjofar. Leerlingen krijgen van ouders en oud-leerlingen les in schaken. Schaken is goed voor de ontwikkeling van logisch denken, maar vooral spelen de meeste schakers voor de gezelligheid.

De les duurt een half uurtje en daarna volgt er een onderlinge competitie. De uitslagen worden verzameld en verwerkt tot de wekelijkse stand.                     

De school behoort tot één van de grotere schaakclubs in Nederland.

 

Monument

Groep 7 en 8 hebben het monument op de Joodse begraafplaats aan de Arnhemseweg in Apeldoorn  geadopteerd. Wij zorgen voor het monument en donderdag 4 mei om 10.00 uur is de herdenking bij het monument op de Joodse begraafplaats. Voor meer informatie over het monument klik hier

 

 

 

 

Sport

Op De Sjofar doen we mee met verschillende sportactiviteiten zoals De Matencup, het Schoolvoetbaltoernooi voor de kinderen van groep 3/4, groep 5/6 en 7/8, de Scholierencross en de Avondvierdaagse.
De Scholierencross is zaterdag 18 maart en wij lopen mee met de Avondvierdaagse in Beekbergen 6 - 9 juni. Daarnaast kunnen leerlingen van groep 4 t/m groep 8 meedoen aan Sport van de Maand, een mooie gelegenheid om vrijblijvend met verschillende sporten kennis te maken. Klik hier voor meer informatie over Sport van de Maand.

 

Handige linkjes

Woordentrainer                              Yurlspagina De Sjofar

Zoekmachine van 8 - 12 jaar        Bloon